Solunum yolu nedenlere bağlı ağız kokusu: Boğaz enfeksiyonları, bademcik iltihapları, boğaz iltihapları, bademcik taşları, sinüzit, burun iltihabı, kronik burun tıkanıklıkları, geniz akıntısı, solunum yollarında yabancı cisimler, bronşektazi ve akciğer enfeksiyonları sayılabilir.Jan 21, 2019

5 yaşındaki çocuğun ağzı neden kokar?

Çocuğun alerji, sinüzit, faranjit, bademcik iltihabı gibi nedenlerden dolayı burnu tıkalıysa ve ağızdan nefes almak zorunda kalıyorsa, bu durum da çocuklarda ağız kokusuna neden olur. Doktorun vereceği ilaçları kullanarak, çocuğun burun yolunu açarak, ağız kokusundan kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hangi vitamin eksikliği ağız kokusu yapar?

A, B vitamini eksikliği, demir eksikliği, yaşlılık, hastanın çok kilo kaybettiği diyetler de ağız kokusuna yol açabiliyor.

1 5 yaşındaki bebeğin ağzı neden kokar?

Bebeklerde ağız kokusu, sıklıkla olmasa da böbrek, idrar yolları, gastrit, ülser ya da şekerle ilgili bazı hastalıkların habercisi olabilir. Geniz eti rahatsızlıkları çocuğunuzu ağızdan nefes almaya zorladığından koku oluşumuna sebep olan bir diğer neden olarak kabul edilir.

Ağızdaki kötü koku nasıl giderilir?

– Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. – Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor. – Probiyotikten zengin gıdalar alınmasına önem vermek gerekiyor. – Ceviz, fıstık gibi çerezler, tarçın, bitkisel çaylar, nane, maydanoz, elma, salatalık gibi gıdalar ağız kokusunu önlemede yardımcı olabiliyor.

Çocuğumun nefesi kokuyor ne yapmalıyım?

Çocuklar ağız ve diş temizliği konusunda bilgilendirilmeli Ağız kokusunun en sık altta yatan nedeni ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemlerdir. Bu nedenle çocuklarımıza ağız ve diş temizliği hakkında eğitim verilmelidir. Diş ve dilin fırçalanması ağız kokusunun önlenmesinde önemli bir yaklaşımdır.

Çocuklarda ağız kokusu için hangi doktora gidilmeli?

Ağız kokusu teşhisi için ağız ve diş sağlığı bölümüne gidilmelidir. Eğer kokunun sebebi dişlerden kaynaklıysa diş doktorunuz gereken tedaviyi sağlayacaktır. Ancak diş/diş eti sorununuzun olmadığına diş hekiminiz karar verdiyse sizi mutlaka kulak burun boğaz hekimine yönlendirecektir.

D vitamini eksikliği ağız kokusu yapar mı?

B12, çinko, D vitamini eksikliği ile ilişkili ağızda yara, PFAP(farenjit, ateş, beze büyümesi ve ağızda yara) ile ilişkili ağızda yara, Behçet hastalığı ile ilişkili ağızda ülserleri olan çocukda kötü ağız kokusu olabilir.

News Reporter