Portakallı Zeytinyağlı enginar nasıl pişirilir?

Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı piyazlık doğrayıp yağda kavuralım, üzerine küp küp doğranmış havucu ekleyip biraz kavuralım.
  2. Daha sonra bezelye ve iç baklayı ekleyelim, biraz ısı görsünler daha sonra taze soğanı doğrayıp ekleyelim.
  3. Tuz ve şekeri ekledikten sonra enginarları üzerine kapatalım.

Portakallı enginar yemeği nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Tencereye zeytinyağını koyup, ısıtın. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin ve orta ateşte soğanlar sararana kadar kavurun. …
  2. Sebzelerin üzerine un serpip, tuz koyun ve portakal suyunu ilave edin. …
  3. Yemeğinizin suyu çok azalırsa azar aza sıcak su ilave ederek kontrollü olarak pişirebilirsiniz.

Jul 4, 2018

Zeytinyağlı enginara portakal suyu konur mu?

Soğanları kavurduktan sonra; doğradığımız havuç, soğan ve enginarları tencereye koyup, 2-3 dakika birlikte kavuruyoruz. Sonra 1 bardak taze sıktığımız portakal suyunu, 1 yemek kaşığı unu, tuz ve şekeri ekleyip, fokurdamasının ardından; ağzı kapalı bir şekilde, kısık ateşte, 35 dk pişiriyoruz.

Enginar Zeytinyagli nasil yapilir?

Bir tavada yarım su bardağı zeytinyağı ile 1 adet küp doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış ve haşlanmış, 1'er adet patates ve havucu da ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavurun. 1 su bardağı bezelyeyi de üzerine ekledikten 3-4 dakika sonra garnitürünüzü ocaktan alın.

Zeytinyağlı enginar sarımsak konur mu?

Hazırlık aşamasında temizlenmiş ve yıkanmış enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin. Taze sarımsakları iri iri doğrayın, zeytinyağında hafifçe kavurun. … Kapağı kapalı olarak ılınan enginarları servis tabağına alın, sarımsakları çanakların içine yerleştirip bol dereotu serpin. Afiyet Olsun!

Portakal sulu kereviz yemeği nasıl yapılır?

Taze sıkılmış portakal suyu, su, toz şeker, un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Tencereye aldığınız sebzelerin üzerine gezdirip yağlı kağıtla örtün üzerlerini. Kapağı kapalı tencerede kaynamaya bırakın. Portakallı sos karışımı kaynamaya başladığında kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün.

Tencerede enginar nasıl yapılır?

Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim. Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.

News Reporter