Kafa bölgesinde ortaya çıkan kokusuz terlemenin nedeni olarak troid hormonlarındaki işlev bozuklukları sebep olmaktadır. Kişinin sıkça banyo yapması terlemeyi azaltan ve koku oluşumunu ortadan kaldıran etkenlerdendir. Aşırı kafa terlemesi bazen vücudun doğal bir tepkisidir bazen de kendi başına bir sağlık sorunudur.Aug 5, 2018

Kafa ve boyun terlemesi neden olur?

Bu durum genellikle odanızın sıcak olmasından ve kalın giysilerden kaynaklanır. Aynı zamanda kullandığınız aspirin, novalgin, kortizon, viagra ve meme kanseri ilaçları sorunun nedeni olabilir. Zehirli guatr, ürik asit yüksekliği ve alkol tüketimi de ense ve boyun terlemesinin diğer nedenleri arasında yer almaktadır.

Baş terlemesi nasıl geçer?

Baş terlemesi nasıl geçer?

  1. Elinizi, yüzünü ve kafanızı kir ve yağdan arındırmak için sık sık yıkayın.
  2. Duştan sonra kafanıza talk pudrası uygulayın ve iyice ovun.
  3. Başınızı ve alnınızı kokusuz ter önleyicilerle ovun. …
  4. Kahve, çikolata ve çay gibi kafein içeren içeceklerden ve baharatlı, acılı yiyeceklerden uzak durun.

Baş ve boyun terlemesi için hangi doktora gidilir?

Baş terlemesi için hangi doktora gidilir? Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. Bölgesel terleme: (yüz, el, baş, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatla tedavi için Göğüs Cerrahisi bölümüne gidilir.

Saç dibi terlemesi nasıl önlenir?

Yaz Sıcağında Terleyen Saç Diplerinize 4 Basit Ama Etkili Çözüm!

  1. 1- Yaz aylarında jöle yerine wax kullanmayı deneyin. …
  2. 2- Favori saç ürününü saçınıza uyguladıktan sonra, kuruturken en düşük sıcaklığı tercih edin. …
  3. 3- Saçlarınızı çok sık yıkamaktan kaçının. …
  4. 4- Kuru şampuanı çantanızdan eksik etmeyin.

Erkeklerde gece terlemesi neden olur?

Gece terlemesi sıcağa bağlı olarak gelişebileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Gece terlemesi yaşayan kişilerin genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacı olmaz.

Baş terleme hangi vitamin eksikliği?

Baş ve boyun bölgesinde aşırı terleme; D vitamini eksikliği sonucu vücut ısısında artış meydana gelmektedir. Vücut aktivitesinin normal olması halinde bile vücut ısısının yükselmesi ile terleme oluşmaktadır.

Baş terlemesi için hangi doktora gidilir?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

News Reporter