Dermatoloji (Deri ve Zührevi Hastalıkları); deri ve ilişkili hastalıkları ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tanı ve tedavisini yapar. Halk arasında cildiye olarak da bilinmektedir.

Cildiye bölümünün diğer adı nedir?

Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.

Cildiye ye neden gidilir?

Neden cildiyeye gidilmelidir? Sedef hastalığı, akne problemi, egzama, mantar, yanık, sivilce, saçlı deride kepeklenme gibi problemler ile karşı karşıya kalındığında mutlaka cildiyeye gidilmelidir. Bu rahatsızlıklar dışındaki cilt hastalıklarına karşı da dermatolojik muayene olunabilir.

Dermatoloji hangi doktor oluyor?

Dermatolog, cilt hastalıkları ve cilt kanserlerinin tanı, iyileştirme ve önlenmesi konusunda uzmanlaşmış bir tıp hekimidir. Dermatolog ismi verilen uzmanlar teşhisi kolay bir şekilde koyar ve hastaya uygun bir çözüm yolu önerirler.

Cildiye doktoru ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Dermatoloji Uzmanı20.41029.530

Cildiye mi dermatolog mu?

Dermatoloji (cildiye), deri, saç, (tırnak vb.) hastalıkları ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tanı ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalıdır. Ayrıca cildin güzel ve sağlıklı görünmesiyle de ilgilenir. Dermatolog; cilt, saç ve tırnak ile ilgili hastalıklara tanı koyar, tedavisini ve takibini yapar.

Cildiye Uzmanı kan tahlili ister mi?

Tanı için kan tahlili yapılır ve şankr denilen yaralardan sıvı örneği alınır.

Cildiye doktoru nasıl muayene eder?

Dermatoloji Muayenesine başlamadan önce hastanın yaşı, hastalığın süresi, ailede benzer bir hastalığın olup olmadığı, hastanın herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığı, hobileri ve mesleği gibi bilgileri alınır. Fiziki muayenede deri bütünüyle incelenir, saçlar, kıllar, tırnaklara bakılır.

News Reporter