YILBAŞI HİNDİSİ HAZIRLANIŞI Hindinin iç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağını yerleştirin. Hafif bir şekilde unlanmış büyük boy pişirme poşeti ya da fırın tepsisine aldığınız hindiyi, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2,5 saat kadar pişirin.31-Dec-2019

Yılbaşı hindisi nasıl pişiriliyor?

Hindinin içine tane karabiber, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Hindiyi, hafif bir şekilde unladığınız büyük boy pişirme poşeti veya fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2,5 saat kadar pişirin.

Yılbaşı hindisi nasıl Soslanır?

Hindiyi bütün bir şekilde tepsiye alın. Sosu için derin bir kase içinde sıvı yağ, tereyağı, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın. Bir fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün. Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip, taze baharatlarla hindinin içine yerleştirin.

Yılbaşı hindisi nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?

Hindi Hazırlanışı Yapılışı: Hindiyi tepsiye alın. Tereyağını bir tencerede eritip içerisine 1 yemek kaşığ tuz, 1 adet limon suyu, rendelenmiş sarımsak, kuru fesleğen kekik ve karabiber karıştırınız. Hafifçe 3-4 dk pişirin. Fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün.

Hindi etinin yumuşak olması için ne yapılır?

Yumuşak hindi etinin marine edilme sırrı Sosta kullanacağınız sütte bulunan enzimler ve süt asitleri hindi etinin sert dokusunu parçalayarak yumuşamasını sağlayacak ve lezzet katacaktır. Hindi etini bu karışımla harmanlayarak üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Güzel bir hindi nasıl pişirilir?

Hindiyi fırınlamadan önce fırça yardımıyla üzerine bal ve tereyağı sürmeniz hindinizin nar gibi kızarmasını sağlayacaktır. Hindiyi fırında pişirecekseniz, fırın önceden ısıtılmış olmalıdır. Hindinin ideal pişme süresi, ortalama 160 derecelik bir fırında her kilo başına 30 dakikadır.

Hindinin iyi kızarması için ne yapılır?

Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun üzerine ovarak tereyağı sürmek bu işin sırlarından biri. Özellikle iç kısmına ve deri kısmına ovarak süreceğiniz tereyağı lezzetine lezzet katacaktır ve fırında nar gibi kızarmasına neden olacaktır.

Hindiyi haşlamak gerekir mi?

"HİNDİNİN PİŞİRİLMESİ TAVUĞA GÖRE DAHA ZORDUR" Dr. Denizer, hindinin boyutu büyük olduğu için geniş bir tencerede haşlanması gerektiğini kaydetti. Denizer, "Hindi tavuğa göre daha büyük olduğu için pişirmesi zor oluyor, pişirilirken sıkıntı yaşanıyor. İyice kızarması ve pişmesi için önce haşlamak lazım.

News Reporter