Tarhun bitkisi, Türk mutfağında genel olarak balık yemekleri ve et yemeklerinin soslarına, sebze çorbalarının içine baharat olarak eklenir. Haşlanmış ya da fırında pişirilmiş tavuk yemeklerine konulan bitki; omlet, patates yemekleri, söğüş ve mevsim salatalarının içine eklenir.Dec 9, 2015

Tarhun otu çayı nasıl demlenir?

Bu bitki çayını hazırlamak için öncelikle yaklaşık olarak bir bardak su kaynatmak gereklidir. Ardından kaynamış olan suyun içerisine ortalama bir ya da iki çay kaşığı önceden kurutulmuş tarhun otu eklenmelidir. Daha sonra üzeri kapatılarak yaklaşık olarak 5 dakika ya da 10 dakika kadar demlenmeye bırakılmalıdır.

Tarhun otu ile tarhana otu aynı mı?

Tarhun otu; ejder otu, yeşil altın, dargun, tarhana otu ismiyle de bilinen ülkemiz topraklarında da bolca yetişen keskin aromalı, lezzetli ve faydalı bir tür bitkidir.

Tarhun otu zararları nedir?

Tarhun otunun gereğinden fazla tüketilmesi sindirim ve boşaltım sistemleri üzerinde olumsuz etki ve tahribatlara yol açabilir. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın. Tarhun otu zararları arasında sayılabilecek olan bu türden olumsuzluklarla karşılaşmamak için daima aşırı tüketimden uzak durun.

Tarhun kokusu neye benzer?

Bileşikgiller familyasından, keskin ama hoş kokulu, dayanıklı çok yıllık çalımsı bitkidir. İnce bir gövde üzerinde bulunan yaprakları dar uzun, hafifçe sarkık ve parlak yeşildir. Yaprak altında bulunan yağ bezeleri biberimsi acı tadı olan güzel bir koku yayarlar.

Tarhun otu nelere faydalıdır?

Tarhun otunun en önemli faydaları arasında, sindirim sistemini rahatlatması gelmektedir. Mide ve bağırsakta biriken gaz sıkışmasının yanı sıra, kabızlık sorununa da önemli bir çaredir. Moğollar tarafından uzun süre savaşlarda kullanılan tarhun otunun, vücudu sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.

Tarhun otundan ne yapılır?

Tüm özelliklerini ayrıntısıyla anlattığımız tarhun otu hangi yemeklerde kullanılır diye sorduğunuzda vereceğimiz ilk cevap et, tavuk ve balık yemekleri olur. Bunun yanında sebze çorbaları ve sulu yemeklerde de lezzet artırıcı olarak faydalanabilirsiniz.

Tarhun çayı Nasıl Kullanılır?

Tarhun çayı faydalı bir bitki çayıdır. 1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağının üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlenerek tarhun çayı hazırlanır. Hazırlanan çay süzülerek içilir. Düzenli kullanıldığında mide ve bağırsaklar için çok faydası görülür.

News Reporter