Soğanlar incecik doğranır, tereyağında kavrulur. Sonra 1 kaşık salça eklenir, sonra baharatlar eklenip sıcak suyunu da ekleyip suyu kaynatıyoruz. Sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz. Sonra karıştıra karıştıra mantıyı döküyoruz, 2 dk yüksek ateşte sonra 15-20 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.05-Aug-2015

Salçalı mantı nasıl oluyor?

Salçalı Mantı (Hazır Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mantınızı haşlayın. ( …
  2. Haşlanan mantıdan sonra tavamıza yağını boşaltın. …
  3. Salça iyice eriyince (2 yemek kaşığı su koyuyorum) baharatını ekleyin.
  4. Ben baharat olarak bir tutam nane karabiber ve pul biber ekledim. …
  5. Sonra haşlanmış mantınızı sosun içine boşaltın.

15-Oct-2018

Sulu mantı hangi yöreye ait?

Bu mantılar bazen patateslide yapılmaktadır . Türkiyenin en sevilen yöresel yemeklerindendir . Daha çok Kayseri ile özdeşleşsede özellikle İç Anadoluda , Kırşehir , Aksaray , Sivas , Adana , Tokat , Yozgat ,Niğde , Konya , Çorum gibi illerde da sıkça yapılır .

Kayseri sulu mantı nasıl yapılır?

Doldurulmuş mantı karı, bol un serptiğimiz ( böylece birbirine yapışmaz) tepsiye biriktirelim. 1 litre suya, 1 kaşık sıvı yağ, bir miktar tuz atalım kaynayınca doldurduğumuz mantıları içine yavaşça tek tek bırakalım yapışmasın, 10-15 dakika istenilen yumuşaklığa gelene kadar pişirelim.

Kayseri mantı hamuru nasıl yapılır?

Kayseri Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu derin bir kabın içine alın.
  2. İçine tuz, yumurtayı ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmayı başlayın.
  3. Çok sert olmayan, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  4. Elde ettiğiniz hamurun üzerini ıslak bir bezle örterek oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Paket mantı nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın.
  2. Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın.
  3. Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek geniş bir borcama alın.

Mantı çorbası Nohutsuz nasıl yapılır?

Nohutsuz Mantı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük doğranmış soğanları yağda kavurun.
  2. Salçamızı da ekleyip oda biraz kavrulunca mantıyı ve baharatı koyup göz kararı su ekliyoruz ,çok pişmeyecek yani sıcaklığıyla yine yumuşuyor sonradan kıvamı istediğiniz gibi suyla ayarlayabilirsiniz.

Sulu mantının yanına ne gider?

Mantının Yanında Ne Gider?

  • Mercimek Çorbası
  • Domates Çorbası
  • Havuç Salatası
  • Karnabahar Salatası
  • Fırında Patates.
  • Fırında Mücver.
  • Turşu.
  • Patlıcan Salatası

News Reporter