Kuruyemiş Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Türkçe dil bilgisi kurallarına göre birleşik isimler ayrı değil bitişik yazılır. Kuruyemiş sözcüğü de birleşik isim olduğu için bitişik yazılması gerekir.11-Jan-2022

Kuruyemis mi kuru yemis mi?

Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazılışı 'kuruyemiş' biçimindedir. Yani Türkçe içerisinde tek başına veya cümle içerisinde birleşik olarak yazılır. TDK'ya göre bu kelimenin doğru yazılışı 'kuruyemiş' olarak yani birleşik biçimde ele alınmaktadır.

Karayolları nasıl yazılır TDK?

Karayolu kelimesi yazım yanlışı yapılmamak için bitişik yazılan bir kelimedir. Doğru yazılışı ise karayolu şeklinde olmaktadır. İki kelimeden oluşması ayrı yazılmasını gerektirmemektedir. TDK 'ya Göre Karayolu Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır?

Aklı sıra nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Aklısıra şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Aklı sıra şeklinde olmalıdır.

Bülbül yuvası nasıl yazılır TDK?

TDK'ya göre bülbülyuvası kelimesinin ayrı değil birleşik yazılması gerekir.

En sağlıklı kuruyemiş hangisi?

Fındık, ceviz, badem, kaju Antep fıstığı gibi kuruyemişler en faydalı kuruyemişler arasında sayılabilmektedir. Dünya fındık üretiminde Türkiye 1. Sırada yer almaktadır. Ülkemizde en çok üretilen kuruyemiş olarak karşımıza çıkan fındık zengin vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır.

En faydalı kuruyemiş hangisi?

En sağlıklı kuruyemişler!

  • Badem: Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. …
  • Fındık: Vücuda kuvvet verir. …
  • Antep fıstığı: Antep fıstığında kolesterol yoktur. …
  • Leblebi: Hammaddesi nohuttur. …
  • Yer fıstığı: Vücudun gelişmesini sağlar. …
  • Ayçekirdeği: Ayçekirdeğinin içeriğindeki yağ damar sertliğini giderir.

Karayolu ulaşımı nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Karayolu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kara yolu şeklinde olmalıdır.

News Reporter