Bel Kayması Tedavisi Fizik tedavinin yanı sıra bel kayması için korse takılması, ağrı kesici kullanılması ve evde istirahat ile hastanın durumu takip edilir. Sürekli dinlenme ve ani hareketlerden kaçınma da tedavi aşamasında destekleyici unsurlar arasında yer alır.13-Jul-2020

Disk kayması bel fıtığı mıdır?

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, belde disk kayması kadınlarda erkeklere oranla daha sık rastlanmaktadır. Her ne kadar bel fıtığına benzer belirtiler gösterse de aslında yapısal olarak birbirinden tamamen farklı rahatsızlıklardır. Bel fıtığında omurlar arasındaki disk ve faset eklemler sıkışır.

Bel kayması sebebi nedir?

Bel kaymasının pek çok farklı sebebi bulunur. Travma, dejenerasyon ya da farklı bir deyişle ileri yaşa bağlı aşınma, doğumsal anomali, enfeksiyon, cerrahi girişim ve tümör gibi etkenler spondilolistezis oluşumunda rol oynar.

Disk kayması belirtileri nelerdir?

Oturup kalkma gibi hareketleri yapmakta güçlük yaşanması, omurgada hassasiyet hissedilmesi, öne ya da arkaya doğru eğilirken anlık kramp oluşması, bacaklarda güçsüzlük ile ayaklarda karıncalanma oluşumu ve sırt kısmında gerginlik hissedilmesi en sık yaşanan bel kayması belirtisi arasında yer almaktadır.

Disk bozuklukları ne demek?

Dejeneratif disk hastalığı disklerde meydana gelen kireçlenmeler ve bozulmalara verilen isimdir. Disk iki kısımdan meydana gelir, ortada çekirdek ismi verilen sulu kısım ve etrafındaki çember.Yaşla birlikte disk, yüksekliğini ve su içeriğini yitirmeye başlar.

Belde kaymaya ne iyi gelir?

Bel kaymasının tedavisinde kayma hafif derecede ise istirahat, ağrı kesici ve antiinflamatuar ilaçlar, geçici korse kullanımı ve fizik tedavi yöntemlerinden biri veya birkaçı önerilebilir. Bel ağrısı ile birlikte sinir sıkışması da mevcut ise epidural veya foraminal enjeksiyonlar tedaviye eklenebilmektedir.

Disk kayması nasıl tedavi edilir?

Bel kaymalarının temel tedavisi konservatiftir (ameliyatsız tedavi). Ağrıyı ve kaymayı arttırıcı hareket kısıtlaması, kilo verme, ağrı kesici ilaçlar, korse kullanımı, fizik tedavi uygulamaları başlıca tedavi yöntemleridir. Olguların %10-15'i konservatif tedaviye cevap vermez ve cerrahi müdahale gerektirir.

Disk hastalıkları nelerdir?

Dejeneratif disk hastalıkları en sık disk herniasyonuna (fıtık) ve instabiliteye yol açmaktadır. Dejeneratif disk hastalıkları herniasyona doğrudan neden olmasa da, güçlü bir nedendir. İnstabilite ise, normal omurga hareketleri sırasında omurgayı sabitleyen yapıların görevini yeteri kadar yapamaması durumudur.

News Reporter