Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün. …
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. …
  3. Üzerine yumurta sarısı sürün.

Kabartma tozu ile poğaça hamuru nasıl yapılır?

Karıştırma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta akını alıp güzelce karıştırılır. Biraz un kabartma tozları, tuz, şeker, sirke ilave edilip tekrar karıştırılır. Kalan un azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan mandalinadan az büyük bezeler kopartılarak yuvarlanır ve iç malzemesi konulup kapatılır.

321 poğaça hamuru nasıl yapılır?

3 2 1 Poğaça Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine yumurta beyazı, yoğurt ve yağı alarak karıştırın.
  2. Üzerine tuz, şeker, kabartma tozu ve sirkeyi de ilave edin. …
  3. Poğaça harcını çok az ele yapışacak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Hazırladığınız harçtan ufak parçaları alın ve elinizde yuvarlayın, ardından bastırın.

Yoğurtsuz poğaça hamuru nasıl yapılır?

Hamuru için geniş bir kaba ılık su, toz şeker ve maya konularak mayanın çözünmesini sağlanır. Sonrasında yumurta akı, sıvı yağ, tuz eklenip karıştırılır. Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılarak 1 saat mayalandırılır.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt …

Gevrek poğaça nasıl yapılır?

Ağızda Dağılan Peynirli Gevrek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
  2. Ortasına peynir koyup poğaçalar şekillendirilir.
  3. Yağlanmış tepsiye dizip streçle kaplanır.
  4. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. 190 derecede pişirilir. Afiyet olsun :))

28-Aug-2015

Mayasız poğaça hamuru nasıl yapılır?

Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaseye alın. …
  2. Elemiş olduğunuz unun yarısını, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. …
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmiş olmasınız.
  4. Hamuru önce 4 eşit parçaya, ardından her parçayı 3 eşit parçaya bölerek toplamda 12 adet hamur parçası elde edin.

News Reporter